Menu

Spennende NM-avslutning

19/09/2018 - BILNYHETER

Årets NM i baneracing skal avsluttes på Vålerbanen til helgen, og det er fortsatt jevnt om seieren i flere av NM-klassene.

RACING: Sesongfinalene i årets Norgesmesterskap i baneracing kjøres på Vålerbanen i Hedmark, og det er fortsatt kamp om NM-medaljene i de fleste NM-klassene i GT.

Den klassen det er knyttet mest spenning til før helgen er klassen GT5. Der har det vært den største deltagelsen, og også den klassen der kampen om årets NM-gull har vært tøffest. Vi har hatt fire forskjellige NM-ledere og etter hver runde har det vært en ny leder i denne klassen. I GT-klassene skal alle stryke den dårligste løpshelgen før finaleløpet på Våler. Slik at NM-gullet deles ut etter 12 av 15 kjørte NM-finaler. Heidi Frydenhaug ledet NM tidligere i år, men når hun har strøket sin dårligste løpshelg fra tidligere denne sesongen ender hun opp med 215 poeng og er nummer tre før NM-helgen på Våler, men kun 20 poeng opp til lederen.

– Målet vårt er selvfølgelige et NM-gull og vi er veldig nære nå. Jeg ber til værgudene om at det blir oppholdsvær til helgen slik at vi virkelig kan kjempe en fair kamp om NM-medaljene, sier Heidi Frydenhaug som kan bli den første dame som vinner NM-gull i GT-klassen.

Det er flere som melder seg på i kampen om NM-gullet, for etter at Heidi Frydenhaug og Trond Brekke har henholdsvis mistet 49 og 48 poeng hver kommer Erik Halvorsen som en rakett bakfra. Han har nemlig allerede stått over en helg, og står dermed med mest poeng av samtlige før finalen på Våler. Halvorsen har 235 poeng, mens NM-toer Trond Brekke har 223.

– Ja, vi kjører for et NM-gull. Vi måtte stå over åpningshelgen på Vålerbanen grunnet tur til Spania, men nå er vi med i toppen, og da skal vi prøve, forteller Erik Halvorsen som fikk med seg en seier og to andreplasser fra Rudskogen sist tok inn mange viktige poeng.

GT4 og GT3 nærmest avgjort

I GT4 er det nærmest avgjort allerede før helgens NM-finaler er kjørt. Alf Marius Loe Sandberg har vært helt suveren denne sesongen, og har vunnet ti av årets 12 NM-runder så langt.

– Vi har en god mulighet til NM-gull, men det skal kjøres først. Vi har mange bevis på at det ikke går å ta noen seier på forskudd, forteller Alf Marius Loe Sandberg. Selv om han må stryke 87 av sine NM-poeng, så leder han GT4-klassen med hele 55 poeng til tidligere rallysjåfør Tom Heitmann som klarte å stoppe Loe Sandbergs seiersrekke sist NM-runde. Der tok Heitmann to førsteplasser under svært vanskelige kjøreforhold. Nummer tre i klassen er Vegard H. Svendby.

I NM-klasse 2 for GT2 og GT3 er det også store differanser i tetkampen. Olav Rygge har denne sesongen kjørt svært godt med sin Audi TT RS, og leder NM med betryggende sifre.

– Vi har en god ledelse, og det skal nesten ikke være mulig å miste NM-gullet nå. Da skal det skje noe som gjør at vi mister svært mye poeng, forteller Rygge etter serien på Rudskogen for to uker siden. Etter at Rygge stryker sin dårligste løpshelg fra åpningsløpet på Vålerbanen står han igjen med 267 poeng. Ned til Per Støldal på andreplass er det hele 46 poeng. Inge Guldbrandsen holder tredjeplassen med sine 195 poeng etter at hans svakeste løpshelg er strøket.

Mye kan fortsatt skje

I NM-klasse 1 for biler i GT+ og GT1 er det litt jevnere. Her har Pål Berg med sin Porsche 997 RST en solid ledelse på 34 poeng. Han sto allerede i august over NM-runden på Rudskogen. Dagfinn Larsen ligger på tredjeplass i klassen, etter at han mister 23 poeng etter å ha strøket sin dårligste NM-helg og ender da opp på 175 poeng før helgens finale. Det gjør at Kai Roger Bakken kommer inn på en andreplass med sine 188 NM-poeng. Og dermed skiller det kun 13 poeng mellom Bakken og Larsen om NM-sølvet. På fjerdeplass ligger Joakim Ottersen med 168 poeng, men etter hans krasj på Rudskogen sist er skadene såpass store på hans DTM-bil at han ikke kommer til start på Vålerbanen.

Det gjør at Trond Garberg på femteplass med sine 155 poeng har los på NM-bronsen. Det blir med andre ord svært spennende NM-finaler på Vålerbanen denne helgen, og alle GT-klassene skal kjøre tre tellende finaler før NM-vinneren kan kåres søndag.

Men det er ikke bare i GT-klassene som kjører om NM-gull. Vi skal under NM-avsluttningen på Vålerbanen også kåre vinneren i de historiske klassene. Samt i Shortcar og Formel Basic. Formel Basic kårer sin NM-vinner etter finale på søndag, mens de resten av sesongen har kjørt om Norges Cup tittel.

Mer info om arrangementet finner dere på www.racingnm.no
facebookside:
https://www.facebook.com/racingnm

The post Spennende NM-avslutning appeared first on Norsk bilsport.

Forfatter: Hallgeir Raknerud

  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar