Menu

Klart for VM i rallycross i Norge

13/06/2019 - BILNYHETER

Andreas Bakkerud er den store favoritten under helgens VM-runde i rallycross på hjemmebane. Flere nordmenn skal i aksjon når verdenseliten i rallycross inntar Hell lørdag og søndag.

Den norske VM-runden i rallycross på Lånkebanen utenfor Hell i Trøndelag er årets femte VM-runde i rallycross, og Andreas Bakkerud ligger på en tredjeplass i sammendraget bak de to svenske brødrene Timmy og Kevin Hansen.

-Vi krysser fingrene for Bakkerud i helgen. Han har vist at han har tempo til å vinne løp i år, og vi vet fra tidligere at han liker Lånkebanen svært godt. Ingen ting hadde vært bedre enn seier på hjemmebane, og kanskje VM-ledelse i tillegg, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Bakkerud er eneste nordmann som deltar i den norske VM-runden, men på banen utenfor Stjørdal, ikke langt fra Trondheim, kjøres også årets andre runde i Europamesterskapet, og der har vi med seks nordmenn.

Både Thomas Bryntesson og Sondre Evjen regnes blant favorittene, også blir det spennende å se hvordan Ole Kristian Temte, Stein Egil Jenssen, Hans-Jøran Østereng og Alexander Hvaal vil gjøre det.

Også i RX2 er det flere nordmenn som stiller til start, og her er det Ben-Philip Gundersen som ligger best an av de norske etter tre runder. Gundersen ligger på en sjetteplass i sammendraget, 41 poeng bak sammenlagtleder Oliver Eriksson.

-Jeg gleder meg veldig til helgen. Hell er en ordentlig klassisk rallycrossbane, og det pleier alltid å være bra med tilskuere. Forhåpentligvis kan det hjelpe meg i helgen, sier Gundersen.

Også Morten Asplund og Petter Leirhol stiller til start i RX2.

Lørdag starter kjøringen klokken 09.00, mens finalene starter søndag klokken 13.30. Lånkebanen ligger bare en kort kjøretur unna Værnes Flyplass.

Kommende helg blir for øvrig innholdsrik for mange av utøverne på Team Norway, landslaget til Norges Bilsportforbund. Foruten Bakkeruds kjøring på Hell skal blant annet Dennis Olsen delta i 24-timersløpet på Le Mans, mens Andreas Mikkelsen, Mads Østberg og Ole Christian Veiby kjører den italienske VM-runden i rally.

The post Klart for VM i rallycross i Norge appeared first on Norsk bilsport.

Forfatter: Atle Gulbrandsen

  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar