Menu

Evjen kronet sesongen med andreplass

28/11/2018 - BILNYHETER

Sondre Evjen avsluttet en lang sesong med andreplass i RX2-løpet på Killarney Raceway utenfor Cape Town i Sør-Afrika søndag.

Dermed ble Sondre Evjen til slutt nummer seks sammenlagt i RX2 International Series. Evjen ble også nummer tre sammenlagt i RX Lites-klassen i det nordiske mesterskapet, og han imponerte da han kjørte inn til en femteplass da han debuterte i Supercars under EM-runden i Latvia. I tillegg ble han nummer tre i Rally X on Ice i vinter.

-Dette har vært en lang og morsom sesong. Det har vært mange sterke løp, men også en del stang-ut. Men alt i alt er jeg fornøyd med sesongen, sier Sondre Evjen.

Andreplass i Sør-Afrika
Denne helgen var det klart for finaleløpet i RX2 International Series i Sør-Afrika. Det startet bra med noen gode treningstider, men i de innledende omgangene var ikke marginene helt på Evjens side. Men han var nummer åtte etter de innledende omgangene, og dermed klar for semifinale.

-I semifinalen skjedde det mye, men jeg var heldig og kunne unngå de verste smellene. Dermed klarte jeg å kvalifisere meg til finalen, forteller føreren fra NMK Gol.

I finalen skulle det skje enda mer, med flere kollisjoner, avkjøringer og tekniske problemer. Og en som tjente på alt dette var Sondre Evjen, som i tillegg kjørte raskt og problemfritt. Dermed ble det en andreplass bak landsmann Ben-Phillip Gundersen.

-Jeg var litt heldig i finalen, men det gjelder også å unngå problemer, og det klarte jeg med glans. Kjøringen er jeg også fornøyd med, og det var bra å avslutte sesongen på pallen.

God sesong
Sondre Evjen har kjørt mange løp i år, og i den internasjonale serien har han nådd finalen fem ganger med tre pallplasser som resultat. I det nordiske mesterskapet kjempet han hele tiden i toppen, og endte på en tredjeplass sammenlagt.

-Det var et par løp som ødela litt for meg, som rullingen i Höljes og problemer i Canada. Uten disse kunne en pallplass sammenlagt i den internasjonale serien vært mulig også. Det morsomste løpet var imidlertid i Riga, da jeg debuterte i Supercars, sier 20-åringen fra Ål i Hallgindal.

Ikke avgjort om neste sesong
Hva som skjer neste sesong for Sondre Evjen er ikke avgjort ennå.

-Det er klart det frister å kjøre mer Supercars, men det koster mye penger. Sånn sett kan jeg kjøre langt flere løp i RX2 for et mindre budsjett. Vi får se hva det blir til, men jeg kommer i hvert fall til å satse internasjonalt neste år også.

Nå venter en vinterferie fra all kjøring, hvor forberedelse for neste år og sponsorjobbing står i fokus.

-Jeg vil benytte anledningen til å takke mitt team JC Raceteknik og alle mine samarbeidspartnere for en fantastisk sesong. Uten dem hadde ikke alt dette vært mulig, avslutter Sondre Evjen.

The post Evjen kronet sesongen med andreplass appeared first on Norsk bilsport.

Forfatter: Hallgeir Raknerud

  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar